به‌روز شده در: ۰۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۰
کد خبر: ۴۴۲۲۱۰
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷
برخی از مناطق خانه و محل کار دارای مقدار فراوان عوامل بیماری‌زا هستند امابه دلیل دیده نشدن، افراد خطر آنها برای سلامت بدن را نمی‌بینند.
به گزارش نامه نیوز ، کارشناسان اعلام کرده اند رعایت نکردن بهداشت فردی، کثیف بودن خانه و محل کار به وی‍ژه حمام و سرویس بهداشتی و نیز تمیز نکردن آشپزخانه می‌تواند افراد را درمعرض خطربیماری به دلیل 2 نوع باکتری مرگبار قراردهد.

محققان در پژوهش‌های خود دریافتند محیط‌های مرطوب که در معرض تابش نورخورشید نیستند به شدت در معرض رشد میکروب و انواع آلودگی‌ها قراردارند.
از جمله خطرناکترین باکتری‌هایی که دراین محیط‌ها می‌توانند رشد ای‌کولای (E. coli)، سالمونلا (salmonella) واینتروباکتر Enterobacter cloacae هستند.
مو‌های ریخته شده در کف سینک‌های دستشویی باعث انسداد مسیر آب و  رشد انواع میکروب و باکتری‌ها در طول لوله می‌شوند به همین دلیل تمیز کردن مرتب این محیط‌ها درحفظ سلامتی افراد بسیار موثراست.
سالمونلا یکی از مرگبارترین باکتری‌ها و می‌تواند سبب بروز خطرمرگ درافراد دچار ضعف سیستم ایمنی بدن از جمله کودکان، سالمندان، زنان باردار وافراد مبتلا به سرطان شود.

افراد باید سینک آشپزخانه  را نیز به طور منظم شسته و ضدعفونی کنند؛ تمیز کردن سینک ظرفشویی پس از شستشوی مرغ و گوشت خام و نیز میوه و سبزی گل آلوده اهمیت فراوان دارد.
کارشناسان توصیه می‌کنند موی سرریخته شده را افراد حتماً جمع آوری و دوربیندازند، زیرا تجمع مو‌ها در خانه و محل کار می‌تواند سبب تجمع میکروب وباکتری و ابتلا به انواع بیماری‌ها شود.
یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه که باید روزانه مرتب و تمیز شود تختخواب، بالش، ملحفه و روانداز است که عامل برخی از بیماری‌های پوستی از جمله آکنه و یا اگزما است.

پژوهش درزمینه ارتباط آلودگی محیطی با رشد باکتری‌های مرگبار توسط دانشمندان دانشگاه استرالیا انجام شده است.
یکی دیگر از محیط‌هایی که به شدت مستعد آلودگی است سینک دستشویی موجود در بیمارستان‌ها است که درآن‌ها میزان زیادی پاتوژن فرصت طلب برای ابتلای انسان به انواع بیماری‌ها وجود دارد.

براین اساس کارشناسان توصیه می‌کنند افراد به طور منظم سینک دستشویی و ظرفشویی خود را ضدعفونی کنند و در لوله‌های آن مواد ضد عفونی کننده بریزند تا آلودگی از آن پاک شود، همچنین مانع ازمسدود شدن آب درآن شوند واز حفاظ‌های مناسب برای جلوگیری از ورود مو و خرده‌های مواد غذایی به لوله استفاده کنند.

افزون بر میکروب و باکتری‌ها محل مرطوب و آلوده لوله‌ها می‌تواند سبب رشد و تجمع قارچ‌ها و جلبک‌ها شود که برای سلامت انسان‌ها بسیار خطرناک هستند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
چندرسانه‌ای
وبگردی
ببینید
بشنوید
پیشنهاد ویژه
آخرین اخبار